Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos żurawinowy

Sos żurawinowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16035

Dodano:

Odsłon: 9982

Doskonały do mięs.

Składniki

  • 200g świeżej żurawiny
  • 75g cukru
  • 100ml wody
  • 50ml wiśniówki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą żurawinę włożyłem do rondelka, wymieszałem z cukrem, zalałem wodą wymieszaną z wiśniówką. Całość gotowałem na niedużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gotowałem do momentu, aż owoce zaczęły pękać. Sos będzie dość rzadki, ale będzie gęstniał w miarę stygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń