Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam proste połączenia składników, które dają niesamowity efekt finalny. To połączenie mnie oczarowało. Makaron spaghetti skąpany w lekko słodkim, kokosowym sosie z dodatkiem curry w towarzystwie delikatnych polędwiczek drobiowych. Całość doskonale podkreśla świeżość zielonego ogórka oraz sosnowy, lekko żywiczny aromat oraz słodko - kwaśny smak orzeszków piniowych. Te dostarczają dobroczynny cynk, przez co danie niesie za sobą sporą porcję naturalnego afrodyzjaku.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Oczyszczane polędwiczki z kurczaka, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy je solą oraz curry i podsmażamy delikatnie na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy mleczko kokosowe (stałą część), pół łyżeczki curry, 1 łyżeczkę miodu i szczyptę soli. Wszystko dusimy przez chwilę.
Orzeszki piniowe układamy w naczyniu żaroodpornym na papierze do pieczenia i prażymy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 10 minut (do lekkiego zarumienienia).
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z sosem, dodajemy posiekanego w drobne paski ogórka, świeżo zmielony pieprz kolorowy i posypujemy całość uprażonymi orzeszkami pini.
Dla jeszcze większego wzbogacenia smaku, możemy dodać do dania płatki parmezanu. Życzę smacznego! :)