Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne danie z beszamelem innym niż zwykle;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Z rozpuszczonego w rondelku masła i mąki robimy delikatną zasmażkę (ok.1-2 min), po czym stopniowo wlewamy mleko do uzyskania pożądanej konsystencji, cały czas mieszając. Solimy do smaku.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, mięso z kraba osączamy, dodajemy do sosu. Gotujemy chwilę, po czym dorzucamy pesto i starty czosnek. Całość trzymamy na średnim ogniu około 3-4 minuty. Podajemy z gorącym, ugotowanym al dente makaronem. Smacznego;)