Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie paczuszki z płatów ryżowych wypełnione warzywami, tofu, ziołami i kiełkami w pysznym, kwaśno-słodkim sosie
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 561
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4004
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 561
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4004
Składniki
Wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać (żeby cukier się rozpuścił) i odstawić. Tofu pokroić na cienkie, podłużne pałeczki. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć tofu na rumiano z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku/ Marchewki i ogórek pokroić w cienkie paseczki. Papier ryżowy zmoczyć ( postępować zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Na papierze układać tofu, marchewkę, ogórek, zioła i trochę kiełków –zawinąć w roladki. Podawać z sosem do maczania.