Do góry

Dania główne Przepis na:

Steki z Polędwicy Wołowej w Ziołowej Marynacie

Przepis dnia 2011-06-09
Steki z Polędwicy Wołowej w Ziołowej Marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1428

Dodano:

Odsłon: 5357

Marynowanym stekiem zachwyci się każdy mężczyzna.

Składniki

  • steków z polędwicy wołowej ( małe ), 9 Szt.
  • oliwa extra vergine ( do smażenia )
  • SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
  • oliwa extra vergine ( do marynowania )
  • ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę ), 4 szt.
  • liście laurowe ( bardzo drobno pokruszone ), 2 szt.
  • łyżeczka szalotki, 1
  • łyżeczka szałwi, 1
  • łyżeczka tymianku, 1
  • łyżeczka rozmarynu, 1
  • łyżeczka bazylii, 1
  • łyżeczka oregano ( suszonego ), 1
  • Przyprawy: Czarny pieprz ( grubo zmielony )
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► W naczyniu mieszamy składniki na marynatę, nacieramy nią steki z obu stron. Szczelnie zamknięte wkładamy na całą noc do lodówki. Po procesie marynowania / Osączamy z nadmiaru oliwy /. ► Smażymy na mocno rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony, żeby uzyskać zrumieniony i jasnoróżowy w środku stek, krwiste lub bardziej wysmażone oczymamy dozując czas smażenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń