Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet biszkoptowy na sposób galicyjski"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Śliwki pokrój na połówki, wyjmij pestki. Owoce wymieszaj z cukrem i odrobiną cynamonu. Ułóż na spodzie formy.
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Białka ubij z cukrem pudrem. Pianę z białek ostrożnie połącz z masą żółtkowa. Dosyp mąkę. Wymieszaj.
Masę sufletową rozsmaruj na śliwkach. Posyp posypką orzechową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz ok. 25 minut. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj