Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Surowa polska wędzona kiełbasa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Składniki
Mięso przepuszczam przez maszynkę, dodaję drobno posiekany czosnek, oprószam solą peklową, kuchenną oraz przyprawami. Wstawiam mięso na 2 godz. do lodówki.
Nadziewam mięsem przygotowane jelita (kupuję je w masarni). Oddzielam kiełbasy, skręcając jelita, a na końcu pęt nawijam je na wykałaczkę. Podsuszam kiełbasę w wędzarni na małym ogniu i wędzę ok. 2 godz.Źródło: Kobieta i życie