Do góry

Przekąski Przepis na:

Surówka do obiadu prostota i smak

Surówka do obiadu prostota i smak

Autor: cytrynkaaa

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 495

Dodano: 24.02.2012

Odsłon: 43395

u mnie w domu znika błyskawicznie jest chrupiąca smaczna pasuje do wszystkiego a nawet sama w sobie jako przekąska ...

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską zszatkować dość drobno. Pora pokroić w cienkie półksiężyce. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Koperek poszatkować.

  2. Wszystkie składniki połączyć w proporcjach wg uznania następnie posolić skropić sokiem z cytryny dobrze wymieszać i odstawić na pól godziny. Następnie obficie polać oliwą z oliwek doprawić do smaku wg uznania posypać koperkiem i odstawić na jakieś jeszcze 15-30min.

  3. Zamiast oliwy z oliwek można dodać dobrej jakości olej- wersja tańsza . Zamiast ogórków kiszonych mogą być konserwowe ale wg mnie lepsze kiszone - równoważą słodkie jabłko i marchewkę. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cytrynkaaa 24 lutego 2012 ciesze się bardzo że przepis pomocny ;) dziękuję

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 24 lutego 2012 dzięki za przepis, zastanawiałam się co podać do niedzielnego obiadu, a tutaj taka fajna wersja sałatki z kapusty pekińskiej

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń