Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka owocowo-warzywna

Surówka owocowo-warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 311 Ocena: 1527

Dodano:

Odsłon: 178

Połączenie młodych warzyw z owocami to doskonały dodatek do mięsa. Składniki możemy zetrzeć na tarce, pokroić w kostkę lub dla odmiany - tak jak na zdjęciu- pokroić w słupki. Smacznego:)

Składniki

  • jabłko 1 szt
  • kalarepa młoda 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • śliwki węgierki 4 szt
  • olej 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w słupki i lekko skrapiamy sokiem z cytryny. Kalarepę obieramy, śliwki drylujemy, z papryki usuwamy nasiona i wszystkie składniki również kroimy w słupki. Dodajemy olej /lub oliwę z suszonych pomidorów/, doprawiamy do smaku, mieszamy i odstawiamy na kwadrans by składniki puściły trochę soku a smaki przegryzły się.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń