Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i bardzo zdrowa
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 120
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 419
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 421
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 120
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 419
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 421
Składniki
Cukinię trzemy na tarce jarzynowej razem ze skórą Solimy około 1 łyżeczką soli (płaską) i odkładamy aby puściła sok.W osobnej misce trzemy na tarce jarzynowej marchew, cebulę oraz ogórki.Wszystko mieszamy, zostawiamy na chwilkę, odciskamy nadmiar soku, jeśli się pojawił. Następnie cukinię dokładnie odciskamy i dodajemy do całości, mieszamy. Dodajemy cukier, pieprz oraz troszkę soli i śmietanę-mieszamy i surówka gotowa :-)