Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty białej do obiadu

Surówka z kapusty białej do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 788

Dodano:

Odsłon: 17148

Surówka po zrobieniu może stać nawet kilka dni, a z dnia na dzień będzie coraz smaczniejsza.

Składniki

  • 3kg kapusty białej
  • 4 marchewki
  • 1 duża cebula
  • 1/3 szkl. cukru
  • Zalewa:
  • 1 1/2 szkl. oleju
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 szkl. octu
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować.

    Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

    Cebulę pokroić w piórka.

    Powyższe składniki zasypać 1/3 szkl. cukru, wymieszać i zostawić na 1 godzinę.

  2. Zalewę zagotować i gorącą zalać kapustę. Wymieszać. Przykryć i włożyć do lodówki. Po ok 1 godz, surówka jest gotowa do spożycia.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń