Do góry

Przekąski Przepis na:

surówka z kapusty kiszonej

surówka z kapusty kiszonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 755

Dodano:

Odsłon: 5794

kwaśna, smaczna, zdrowa, łatwa w przygotowaniu, świetnie pasuje do mięs w panierce i ryb

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić, na jarzynówce zetrzeć marchew i jabłko, pokroić drobno cebulę, dodać oliwę i przyprawy

  2. Wszystko wymieszać, my ugniatamy kapustę, celem uzyskania soku, by surówka nie była sucha. Posypujemy szczypiorkiem, smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 20 lutego 2010 Ja zamiast oliwy dodaję sok z cytryny - taka surówka jest wspaniała jako dodatek do rybki, albo do wątróbki smażonej z cebulką.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 20 lutego 2010 Robię bardzo podobną - jest pyszna, zwłaszcza jako dodatek do ryb.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń