Do góry

Przekąski Przepis na:

Surówka z marchewki

Surówka z marchewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 306

Dodano:

Odsłon: 23862

Pomysł wzięty z "Książki (poniekąd) kucharskiej" pani Chmielewskiej. Jest to marchewka wytrawna, bez cukru (kto powiedział,m że jeśli surówka z marchewki, to tylko z jabłkiem i cytryną?). Dla tych, którzy lubią ciekawe połączenia smakowe.

Składniki

  • marchewka, dwie duże, lub trzy mniejsze (ok. 1/2 kilograma)
  • chrzan tarty, duża, czubata łyżka
  • olej, łyżka
  • sól, pół łyżeczki
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (ja jestem leniwa i zrobiłam to w malakserze).

  2. Do utartej marchwi dodać chrzan, olej i sól. Dobrze wymieszać. Oczywiście chrzanu można dać mniej lub więcej, zależnie od upodobań. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Floetka 23 lutego 2010 Z olejem witamina E i witamina A jest lepiej przyswajana przez organizm ;] A dla mnie warzywa z czymś mlecznym to trucizna wywołująca biegunkę, sorry man.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annaandrzej 19 lutego 2010 Do surówki z marchwi należy dodać jabłuszko,cukier,natke z pietruszki /bez oleju\ tylko jogurt naturalny i wtedy i wtedy jest mniej kaloryczna ismakuje wyśmienicie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń