Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1598
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232013
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5085
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1598
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232013
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5085
Składniki
Pomidory bardzo dokładnie myjemy. Odkrajmy końcówki przy których były gałązki, kroimy na połówki i wydrążamy pestki. Tak przygotowane pomidory ściśle układamy na blaszkach z piekarnika posypujemy solą i suszymy w piekarniku 5-7 godz. w temperaturze 100 St. C. Pomidorom muszą pomarszczyć się brzegi ale środek ma zostać nadal jędrny. Ususzone pomidory przekładamy do miski, obficie posypujemy ziołami toskańskimi (tu w sumie każdy może wykorzystać takie zioła jak lubi), skrapiamy trzema łyżkami octu winnego i mieszamy.
Do wyparzonych słoików ściśle układamy pomidory, przekładając rozmarynem (ja użyłam na każdy słoik po 4 nieduże gałązki). Dodajemy po jednym ząbku czosnku. Oliwę grzejemy w garnku do temp. 90 st. C. i gorącą zalewamy słoiki. Usłyszycie delikatny dźwięk skwierczenia. Zakręcamy słoiki i odstawiamy w ciemnie miejsce. Powinny być gotowe do spożycia po 2-3 tygodniach.