Do góry

Desery Przepis na:

Świąteczne buziaczki

Świąteczne buziaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 3775

Ciasteczka

Składniki

  • 1 margaryna
  • 10 dkg chałwy waniliowej
  • 25 dkg mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki śmietany
  • 1/2 czekolady gorzkiej
  • polewa spożywcza wielokolorowa
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, cukier, margarynę, żółtka, chałwę i śmietanę zmiksować mikserem First Austria, następnie wyłożyć na posypany mąką blat i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włóżyć na godzinę do lodówki. Kolejny etap to: ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wykrawać róznymi foremkami ciasteczka (jak na zdjęciu). Piec około 15-20 minut na delikatny kolor. Ostatnią czynnoscią jest udekorowanie kolorową polewą ciasteczek według uznania. Roztopic czekoladę i zrobić łyżeczką ciemne oczka. Ciasteczka są pracochłonne maluszkom wyśmienicie smakują.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń