Do góry

Przekąski Przepis na:

Swojski smalec

Swojski smalec

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 6980

Dodano: 02.01.2013

Odsłon: 24659

polecam swojski smalec, albo jak mówią moi znajomi swojską konserwę :))

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć. Zmielić (od razu do garnka, w którym będzie robiony smalec): słoninę, łopatkę, boczek, cebulę, czosnek. Zmielone składniki postawić na piecu i wytapiać co jakiś czas mieszając. Dodać przyprawy. Gdy smalec będzie już gotowy rozlać jeszcze gorący do słoików i zakręcić. Po wystygnięciu można schować jeden słoik do lodówki a resztę można wynieść do piwnicy na później. Smacznego

  2. Z podanej porcji wychodzą mi 2 słoiki litrowe i 3 takie ok 310 ml.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 02 stycznia 2013 Oj, ten smalec musi być naprawdę pyszny z takich składników. 5

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 02 stycznia 2013 mój szwagier to go je z ogórkiem kiszonym :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 02 stycznia 2013 uwielbiam smalec domowy, plus ogórek konserwowy do tego, pychotka !!!!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 02 stycznia 2013 Aleś narobiła mi smaku,takiego jeszcze nie robiłam - muszę spróbować ,już czuję ten smak i aromat.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń