Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sycąca zupa strączkowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 224
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 224
Składniki
Do garnka wlewam bulion. Wrzucam umytą kość. Groszek i fasolkę myję, kroję, dodaję do bulionu. Solę do smaku. Wstawiam na mały gaz.
Ziemniaki i marchew obieram, kroję w kostkę. Dodaję do zupy. Gotuję, aż fasolka będzie miękka, a mięso przy kości ugotowane. Kość wyciągam, oskubuję mięso i wkładam je do zupy. Przyprawiam do smaku. Zagęszczam mąką, dodaję śmietanę. Wsypuję zioła.
Porcja zawiera ok. 320 kcal. Porcja kosztuje ok. 3 zł. : ok. 50 min.Źródło: Tina