Do góry

Przekąski Przepis na:

Szakszuka z fasolką szparagową.

Szakszuka z fasolką szparagową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 694

Dodano:

Odsłon: 287

Jesień jest idealną porą roku na wprowadzanie nowych smaków do naszej kuchni. Dzisiaj danie z kuchni bliskowschodniej...szakszuka. Pychota na kolację.

Składniki

  • Ugotowana fasolka szparagowa, czerwona papryka, pomidory
  • Troszkę papryczki chili
  • Cebula szalotka, czosnek ,dymka ze szczypiorkiem
  • Jajka
  • Zioła ( oregano, bazylia, tymianek, cząber) ale bez przesady.
  • Sól, pieprz mielony
  • Troszkę oleju do smażenia i łyżeczka masła dla wzbogacenia smaku
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę szalotkę pokroić w plasterki, podobnie czosnek.
    Zeszklić na małej ilości oleju.
    Dodać paprykę i dalej smażyć.
    Dodać fasolkę i smażyć dalej.

  2. dodać szczypior i pomidory.

  3. Chwilkę podsmażyć i dodać przyprawy i masło. Przykryć pokrywką i wolno dusić. Do momentu gdy zostanie niewiele sosu.
    Zrobić wgłębienia i wbić jajka.
    Przykryć pokrywką i dusić na niewielkim ogniu aż białko się zetnie.

    Podawać z ulubionym pieczywem. Ja dzisiaj podałam ze swoim chlebem .

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń