Do góry

Desery Przepis na:

Szampański sorbet

Szampański sorbet

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Szampański sorbet"

Składniki

  • 2 limonki
  • 1/2 jabłka
  • 15 dag mrożonych truskawek
  • 6 dag cukru
  • 18 dag kruszonego lodu
  • 200 ml różowego wina musującego
  • melisa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Limonki sparz, ze środka każdej wykrój po 4 plasterki. Z reszty wyciśnij sok. Jabłko obierz, pokrój w kosteczkę, wstaw na 30 minut do zamrażarki. Mrożone truskawki zblenduj razem z cukrem.

  2. Dodaj jabłka, blenduj, aż powstanie gładki sorbet. Dodaj wino musujące i kruszony lód, blenduj jeszcze 3 minuty. Gotowy sorbet rozłóż do kieliszków do szampana. Dekoruj plasterkami limonki i melisą.

  3. Czas ok. 25 min; porcja – 120 kcal, cena 1,70 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń