Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka inaczej

Szarlotka inaczej

Autor: kasia2

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 29.09.2010

Odsłon: 3364

Bardzo smaczne, wydajne, kolorowe kruche ciasto

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, masło, smalec, żółtka, 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia szybko zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na 3 części. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika na 10 minut, pozostałe rozwałkować na stolnicy.

  2. Wysmarować dużą blachę tłuszczem, obsypać bułką tartą, wyłożyć na niej rozwałkowane ciasto, ponakłuwać całość widelcem, posypać pozostałą bułką tartą, na ciasto wyłożyć duszone jabłka i wyrównać

  3. Białka ubić z 1/2 szklanki cukru na sztywną pianę, na koniec dodać czerwony kisiel.Wyjąć z zamrażalnika pozostałe ciasto i utrzeć je na tarce (na grubych oczkach) na pianę.

  4. Wstawić ciasto do piekarnika i piec około 1 godziny w temperaturze 180 - 200 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń