Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3106
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 143
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3106
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 143
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Zagotować. Zdjąć szumowiny. Dodać oczyszczone/obrane, umyte warzywa tj marchewki, pietruszkę, selera i obraną, opaloną nad ogniem cebulę. Gotować na wolnym ogniu. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny i sól. Gotować tak długo aż mięso będzie odchodzić od kości. Mięso kurzęce można wcześniej wyjąć, bo szybciej się gotuje. Wyjąć pozostałe mięso i warzywa. Mięso oddzielić od kości i przełożyć do miseczki. Dodać osączoną na sicie kukurydzę i pokrojone w plasterki marchewki. Delikatnie przemieszać. Wywar przecedzić. Przecedzonym wywarem zalać mięso w miseczce. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem mięso wyjąć z miseczki. Wystarczy ogrzać miseczkę np w ciepłej wodzie żeby mięso się odkleiło. Przyłożyć talerz i obrócić do góry dnem. Udekorować wg uznania. Podać z sokiem z cytryny lub octem. Smacznego.