Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka morelowo-brzoskwiniowa

Przepis dnia 2010-10-11
Szarlotka morelowo-brzoskwiniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4319

Dodano:

Odsłon: 9937

coś pysznego

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieśc ciasto ,podzielić na 2 części,jedną rozwałkowac i wyłożyć dno i boki brytfanki .Owoce podgrzać i wsypać do nich galaretkę wszystko razem dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto,na górę dać drugą część rozwałkowanego ciasta i ponakłuwać go widelcem.Piec w 180 stopniach ok. 30 minut.wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pirania2707 22 grudnia 2010 Szarlotka zrobila furorę na kortach tenisowych, gdzie zajmuje się pieczeniem ciast :-)
Nie tylko tam! W domu każdy mnie tylko prosi żebym ją zrobiła :)
Jest miękka, farsz pycha (zależy jaką galaretkę mam- pomarańczową/brzoskwiniową/morelową/- taką dodaje. Zawsze wychodzi pyszna).
Polecam wszystkim! Palce lizać! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

julkens 06 października 2010 wygląda cudnie, ciekawe czy tak samo smakuje? :) wydaje mi się, że nawet lepiej!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 06 października 2010 ach to nadzienie przyciąga oko pyszności ....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 06 października 2010 ale smacznie wygląda, zdecydowanie do wypróbowania :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 05 października 2010 Nowe spojrzenie na szarlotkę. Chętnie wypróbuję!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń