Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka na kruchym spodzie z kruszonką

Szarlotka na kruchym spodzie z kruszonką

Autor: akwniunia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 25.09.2010

Odsłon: 5099

Szybkie w przygotowaniu, pyszne, bez obaw że wyjdzie zakalec

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąkę, cukier, cukier waniliowy, drobno pokrojoną margarynę ugnieść na jednolite ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut.

  2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać trochę cukru i cynamon. Wymieszać

  3. Wyjąć ciasto z lodówki i odłożyć z niego kawałek na kruszonkę - mniej więcej wielkości pięści. Resztę ciasta wyłożyć na blachę i przykryć jabłkami. Do ciasta na kruszonkę dodać trochę cukru i mąki i mieszać aż kruszonka sama się utworzy i posypać nią jabłka. Całość posypać z wierzchu odrobiną cukru

  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20-25 minut do zarumienienia się kruszonki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń