Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne dla zapracowanych i lubiących szarlotki. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Wszystkie składniki suche dokładnie ze sobą mieszamy i dzielimy na trzy części.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach ,mieszamy je z cynamonem.
Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy na dno tortownicy (średnica tortownicy 23 cm) pierwszą część suchych składników. Następnie połowę jabłek ,drugą część suchych składników ,na to tarte jabłka i trzecia część suchych składników. Na wierzch posypujemy masło starte na tarce o dużych oczkach.
Ciasto pieczemy 60 min w temperaturze 180°C.