Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka w bezowej pierzynce

Szarlotka w bezowej pierzynce

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4322

Dodano:

Odsłon: 13670

kruche ciasto,owocowe nadzienie i bezowa pianka,pychotka

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki,4 łyżek cukru,cukru waniliowego,masła i jajka zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki na godzinę.Jabłka zagotować,budynie wymieszać z sokiem pomarańczowym i wlać do jabłek cały czas mieszając pogotować z 5 minut i odstawić do wystygniecia.Ciasto wyjąć z lodówki i delikatnie rozwałkować wyłożyć dno i boki tortownicy posypać bułka tartą i rónomiernie rozłożyć masę jabłowo-budyniową.piec w 170 stopniach ok. 45 minut.Białka ubić na sztywno następnie powoli dosypywać cukier i miksować aż się cukier rozpuści.Po 45 minutach wyjąć ciasto z piekarnika wyłożyć pianę z białek i wstawić ponownie do piekarnika na 40 minut skręcając temp. piecyka do 100 stopni,po 40 minutach wyłączyć piekarnik zostawić w nim ciasto aż do ostygniecia .Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 11 marca 2011 bydynie w proszku wsypuje sie do soku pomarańczowego

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martika 11 marca 2011 Mam pytanie, czy te budynie trzeba najpierw przyrzadzic wedlug przepisu, czy po prstu wsypac proszek z torebki i to wszystko?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kicia1 05 marca 2011 zrobiłam dziś to cudo z ta różnicą ,że jabłka prażone zastąpiłam jabłkami smazonymi z gruszką z zapasów z mojej piwnicy, wyszło super nawet beza się udała...pychotka,gorąco polecam...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 04 marca 2011 amela nie włączam termoobiegu robię dokładnie tak jak napisałam i nie uchylam drzwiczek od piekarnika życzę ci powodzenia ,trzymam kciuki aby beza wyszła daj znac jak ci poszło

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amela 04 marca 2011 Rewelacja, dziś upiekę, ale nie mam nadziei na TAKĄ śliczną bezową pierzynkę. Przepraszam, że zapytam o szczegóły, bo bardzo chcę, aby mi beza nie opadła :) czy włączasz termoobieg do pieczenia i czy po upieczeniu bezy uchylasz piekarnik, czy stygnie przy zamkniętych drzwiczkach?pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 02 marca 2011 Pięknie i równo. Jak mi coś nie wyjdzie to będę się tym pocieszał... :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kicia1 02 marca 2011 Pychotka, trzeba szybko wypróbować...

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 02 marca 2011 Swietne ciasto!Doskonaly przepis-czegos takiego szukalam!Na pewno upieke!
Dzieki za przepis-trafia do ulubionych i oczywiscie 5!!!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń