Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyk między piersiami

Szaszłyk między piersiami

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7841

Dodano:

Odsłon: 10828

pomysł zaczerpnięty od siostry Anastazji :)

Składniki

  • 1 kg piersi z indyka lub kurczaka
  • 4 pieczarki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 12 oliwek bez pestek
  • 4 plastry boczku wędzonego surowego
  • 2 jajka + bułka tarta
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pieczarki, paprykę, cebulę obrać.
    Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno oliwkę, boczek, cebulę,paprykę. Mięso pokroić na płaty, rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Na każdym plastrze mięsa położyć szaszłyka i zawinąć w mięso.

  2. Mięso panierować w jajku i bułce tartej następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso przekroić wzdłuż patyczka jednocześnie go usuwając.

  3. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń