Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak pieczony na ryżu to bardzo popularne danie. Ja zrobiłam go w swojej wersji, zamiast cząstek kurczaka proponuję drobiowe szaszłyki, które zasmakują każdemu:).
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Składniki
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy ryż. Na ryżu układamy pokrojoną w plastry cebulę. 2. Filety kroimy w kostkę, obsypujemy papryką, solą i pieprzem. Dodajemy łyżkę oleju, mieszamy w misce. Mięso nadziewamy na drewniane patyczki. Układamy na ryżu i cebuli.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy keczup, masło i przyprawy. Gotujemy do momentu rozpuszczenia masła.
Gorącą zalewę wylewamy na kurczaka, do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h.