Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z klopsików"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Tosty (lub kajzerkę) namocz w zimnej wodzie. Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko, dołóż pikantny keczup oraz dobrze odciśnięte pieczywo.
Dokładnie wyrób na gładką masę. Przypraw do smaku solą, czarnym pieprzem oraz słodką papryką. Świeże papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne, strąki opłucz, osusz i potnij w grubą kostkę.
Z masy mięsnej wilgotnymi dłońmi uformuj 24 niewielkie kuleczki. Na długie drewniane patyczki lub igły do szaszłyków ponabijaj po 3 klopsiki na przemian z kawałkami papryki.
Na patelni rozgrzewaj porcje oleju. Partiami wkładaj przygotowane szaszłyki. Smaż je na rumiano ze wszystkich stron (około 10 minut). Osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj np. z ziemniakami z wody lub pieczonymi albo z ryżem ugotowanym na sypko. Danie serwuj z surówką z kapusty pekińskiej.
40 min, Porcja: 435 kcal, Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj