Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z papryką, cebulą i koperkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 203
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 203
Składniki
PORCJE PRZYGOT. ok. 30 min (+ czas marynowania); CENA PORCJI: ok. 5,60 zł
Włóż kurczaka i paprykę do szklanej misy, dodaj sok z cytryny, czosnek, olej, kolendrę, wymieszaj. Nakryj i zostaw na ok. godzinę.
Długie drewniane szpadki szaszłykowe namocz w wodzie przez ok. 10 min, by się nie spaliły.
Rozgrzej grill (lub piekarnik). Nabij kawałki kurczaka, papryki i plastry cebuli na szpadki i piecz przez ok. 15 min, obracając, aż mięso będzie miękkie i przypieczone. Jeśli lubisz, gotowe szaszłyki możesz obficie posypać koperkiem.Źródło: Świat kobiety