Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z warzywami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Wątróbki umyj, zalej mlekiem, odstaw na 20 minut. Pokrój na kawałki. Cebulę i pieczarki także pokrój na kawałki. Nadziej wszystko na patyczki do szaszłyków. Posyp ziołami.
Szaszłyki podsmaż na patelni, obracając je, aż się zrumienią. Włóż je do żaroodpornego naczynia, zalej olejem pozostałym ze smażenia i piecz w piekarniku około 30 minut w 200° C. Udekoruj pomidorami. Przed podaniem posyp solą i pieprzem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień