Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 246
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 246
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar. W tym czasie szczaw płuczemy, siekamy i przesmażamy na masełku. Kiedy warzywa z wywaru są miękkie to je wyjmujemy, skrzydełka też.
Do wywaru wrzucamy przesmażony szczaw i pokrojone w kosteczkę jajka. Gotujemy kilka minut, dodajemy posiekaną natkę. Z mąki i wody robimy "zaczepkę", czekamy aż się zagotuje i zupka nieco zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i zabielamy śmietaną.
Na talerze wykładamy ugotowany makaron, zalewamy gorącą zupą i...pałaszujemy. Smacznego:)