Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i zadziwiająco pyszne. Przekonaj się:)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 544
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 131
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 544
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 131
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Składniki
Szczaw opłukać, osączyć. Odciąć łodyżki, liście pokroić w paseczki, lekko posolić. Dusić na maśle 5 minut.
Mąkę starannie rozprowadzić w kilku łyżkach bulionu. Dodać do szczawiu. Mieszając, wlać pozostały bulion.
Gotować na małym ogniu ok. 10 min, aż zupa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, doprawić, wymieszać.
Płatki migdałowe prażyć na suchej patelni, aż staną się złociste. Przed podaniem obficie posypać nimi zupę.