Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowe omlety"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1899
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1747
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1899
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1747
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Jajka wbij do miseczki, rozkłóć widelcem, dopraw solą oraz pieprzem. Szczaw umyj, oderwij łodyżki. Listki zwijaj w rulony i krój w cienkie paseczki. Podsmaż na rozgrzanym maśle, aż zmięknie.
Przesmażony i lekko przestudzony szczaw przełóż do miski z jajkami. Dodaj starty żółty ser (np. gouda, edamski), wymieszaj.
Patelnię posmaruj cienko olejem. Kolejno usmaż 4 cienkie omlety. Po zdjęciu z patelni każdy omlet przekrój na pół, zroluj i owiń plasterkiem wędzonego boczku.
czas 30 min; porcja – 240 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety