Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczupak z warzywami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia
Spraw i oskrob szczupaka. Usuń głowę, skrzela, płetwy. Rybę umyj, osusz.
marynaty rozetrzyj w moździerzu, natrzyj szczupaka. Ugotuj ziemniaki, obierz, pokrój w grube plastry. Posyp rozmarynem, tymiankiem i solą. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu połóż szczupaka. Marche wkę z groszkiem rozmroź. Oczyść i drobno pokrój obydwie papryki. Warzywa rozłóż na rybie, skrop miodem. Naczynie nakryj.
Naczynie wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 40 minut w temp. 170°C. W ten sam sposób możesz przyrządzić karpia, pstrąga, lina, okonia.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 4, cena za porcję 5,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie