Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsko rozpływające się w ustach soczyste zapraszam
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 76
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 73
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 64
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 76
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 73
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 64
Składniki
Pierś z indyka kroję w nie grube plastry rozbijam delikatnie z dwóch stron następnie przyprawiam przyprawami oprócz lubczyku każdy z osobna.Układam do miski i zalewam mlekiem szczelnie zamykam i do lodówki najlepiej na noc aby długo należało w zalewie mięso bedzie soczyste i mieciutkie.
Po nocy wyciągamy mięso z zalewy następnie wbijamy jajka i rozczepujemy gdy już mamy jednolitą masę wkładamy ponownie na talerz wsypujemy bułkę tartą i dosypujemy lubczyk i mieszamy i tak do przygotowanej panierki wkłdamy po plastrze obtaczamy smażymy na rozgrzanej patelni do złocistego koloru podałam z batatami,pieczarkami,i ogórkiem kiszonym Smacznego:-)