Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycelki indycze w lubczyku

Sznycelki indycze w lubczyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 183

Dodano:

Odsłon: 1229

Pyszne mięsko rozpływające się w ustach soczyste zapraszam

Składniki

  • 1 duża pierś z indyka
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie lubczyku
  • 1 opakowanie papryki słodkiej
  • 1 opakowanie curry
  • Pieprz mielony czarny
  • Sól
  • Bułka tarta
  • 2 szkl mleka
  • Pietruszka suszona natka
  • Oliwa z oliwek do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka kroję w nie grube plastry rozbijam delikatnie z dwóch stron następnie przyprawiam przyprawami oprócz lubczyku każdy z osobna.Układam do miski i zalewam mlekiem szczelnie zamykam i do lodówki najlepiej na noc aby długo należało w zalewie mięso bedzie soczyste i mieciutkie.

  2. Po nocy wyciągamy mięso z zalewy następnie wbijamy jajka i rozczepujemy gdy już mamy jednolitą masę wkładamy ponownie na talerz wsypujemy bułkę tartą i dosypujemy lubczyk i mieszamy i tak do przygotowanej panierki wkłdamy po plastrze obtaczamy smażymy na rozgrzanej patelni do złocistego koloru podałam z batatami,pieczarkami,i ogórkiem kiszonym Smacznego:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń