Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsko rozpływające się w ustach soczyste zapraszam
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1333
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7354
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2833
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1333
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7354
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2833
Składniki
Pierś z indyka kroję w nie grube plastry rozbijam delikatnie z dwóch stron następnie przyprawiam przyprawami oprócz lubczyku każdy z osobna.Układam do miski i zalewam mlekiem szczelnie zamykam i do lodówki najlepiej na noc aby długo należało w zalewie mięso bedzie soczyste i mieciutkie.
Po nocy wyciągamy mięso z zalewy następnie wbijamy jajka i rozczepujemy gdy już mamy jednolitą masę wkładamy ponownie na talerz wsypujemy bułkę tartą i dosypujemy lubczyk i mieszamy i tak do przygotowanej panierki wkłdamy po plastrze obtaczamy smażymy na rozgrzanej patelni do złocistego koloru podałam z batatami,pieczarkami,i ogórkiem kiszonym Smacznego:-)