Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle pod gorgonzolą"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1875
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1742
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1875
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1742
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut
Brokuły podzielić na różyczki. Włożyć do posolonej wody, gotować 8 minut, odsączyć. Sznycle lekko rozbić. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć sznycle, smażyć je po 3 minuty z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni.
Na patelnię wlać śmietanę oraz mleko. Dodać gorgonzolę i, mieszając, podgrzewać, aż ser się rozpuści. Sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Przyprawić solą i pierzem.
Sznycle i brokuły ułożyć w żaroodpornej formie. Polać sosem serowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200oC. Piec 10 minut. Zapiekankę podawać z wiejskim chlebem.Źródło: Życie na gorąco