Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle wieprzowe.

Sznycle wieprzowe.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 633 Ocena: 5134

Dodano: 23.11.2017

Odsłon: 812

Klasyczne sznycle wieprzowe podane z ziemniakami i warzywną surówką.

Składniki

  • mięso mielone, wieprzowe z łopatki 90 dag
  • cebula połowa
  • bułka zwykła 1 szt.
  • jajko kurze 2 szt.
  • ziemniaki 3 szt. duże
  • surówka warzywna z domowej spiżarni
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz czarny pół łyżeczki malej
  • pieprz ziołowy 1 mała, płaska łyżeczka
  • sól do smaku (ja dałam 1 płaską małą łyżeczkę)
  • majeranek 1 łyżka
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka mała
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy, dodajemy do mięsa. Łączymy ugniatając mięso z bułką, dodajemy, startą cebulę, jajka i wszystkie suche przyprawy. Dokładnie wyrabiamy farsz.

  2. Formujemy z farszu sznycle i smażymy na gorącym tłuszczu.

  3. Smażymy na rumiano z obu stron.

  4. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy, tłuczemy.

  5. Usmażone sznycle podajemy z ziemniakami i warzywną surówką.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń