Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z pstrąga i gorgonzoli

Sznycle z pstrąga i gorgonzoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 150 Ocena: 5270

Dodano:

Odsłon: 5639

Gdy mam ochotę na rybę...

Składniki

  • 30 dag zmielonego pstrąga
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • oliwa z oliwek
  • kilka plasterków sera gorgonzola
  • bułka
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mielimy rybę i mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką, posiekaną cebulką i czosnkiem.

  2. Dodajemy jajko i łyżkę oliwy z oliwek, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem (pieprzu możemy dać więcej niż zazwyczaj).

  3. Delikatnie formujemy sznycle - czym mniejsze tym smaczniejsze. Do środka każdego wkładamy 2-3 małe kawałeczki sera. Obtaczamy w bułce tartej.

  4. Smażymy na oliwie z obu stron.

  5. Kładziemy na talerz i jak najszybciej układamy na każdym cienki plasterek gorgonzoli, tak aby lekko roztopił się pod wpływem ciepła.

  6. Możemy podawać z ziemniakami, lub ryżem.

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 27 stycznia 2012 Koniecznie muszę wypróbować twój przepis,wygląda niesamowicie pysznie.Zwłaszcza dodanie czosnku do ryby jest dla mnie nowością,ale człowiek uczy się całe życie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 29 maja 2011 Taki sznyclek z młodymi ziemniaczkami - ech ale mi smaka narobiłaś :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joasia2 29 maja 2011 Każdy przepis z gorgonzolą lub innym śmierdziuszkiem jest super, a tu jeszcze połączenie z rybką:) Do ulubionych, do wypróbowania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń