Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka po ugotowaniu i przestudzeniu można zamrozić, a póżniej, wrzucając na gorącą wodę, ugotować bez rozmrażania.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Składniki
Ziemniaki ugotować dzień wcześniej i przecisnąć przez praskę.
Szpinak zamrożony przesmażyć na patelni, dodać sól, pieprz i czosnek. Przestudzić.
Ziemniaki wymieszać ze szpinakiem, dodać jajko, mąkę i wyrobić ciasto. Z ciasta lepić małe kulki i gotować partiami we wrzątku z dodatkiem oliwy do wypłynięcia.
Po wystygnięciu część można zamrozić.