Do góry

Dania główne Przepis na:

Sztuka mięsa z grilla

Przepis dnia 2012-05-01
Sztuka mięsa z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1863

Dodano:

Odsłon: 39658

Dla tych co lubią wbijać zęby...

Składniki

  • steki wołowe
  • kurczak w kawałkach
  • karczek
  • schab z kością lub bez
  • sól
  • pieprz
  • musztarda, ketchup, sosy do mięs
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na grill można położyć praktycznie każdy rodzaj mięsa. Co kto lubi. Świeże pieczywo lub pieczone ziemniaki lub warzywa znakomicie pasują jako dodatek. Marynatę do mięs każdy robi inaczej, ja osobiście nie marynuję mięsa do grilla ponieważ po upieczeniu każda osoba używa innych sosów, musztard i ketchupów każdy według własnego upodobania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 01 maja 2012 szalu w tym przepisie nie ma! hmmm a moze to spozniony zart prima-prylisowy!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 29 maja 2010 przepraszam, ale czy to miał być żart ???

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 28 maja 2010 Chyba zapomniałeś wpisać przepis ? Może masz jakiś wspaniały sposób marynowania mięsa przed pieczeniem, łączenia mięsa z ciekawymi dodatkami, a może masz opracowany jakiś oryginalny sosik do mięś grilowanych ? Bo narazie widzę tylko listę zakupów i to niedokończoną.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LenaMS 28 maja 2010 Oj wprosiłabym się, wprosiła... A mój mąż jeszcze chętniej na takiego steka ;o)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 27 maja 2010 W tym roku po raz pierwszy (nie wiedziec czemu (?)) pitrasiłam żeberka. Wyszły rewelacyjnie. Też bym podrzuciła na Twój ruszt ;) Pozdrawiam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń