Do góry

Dania główne Przepis na:

Szwedzkie naleśniki z łososiem i sosem musztardowym

Szwedzkie naleśniki z łososiem i sosem musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Szwedzkie naleśniki z łososiem i sosem musztardowym"

Składniki

  • 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. mleka
  • 3 jajka
  • po 1/2 pęczka natki i koperku
  • 4 gałązki tymianku
  • 8 plasterków wędzonego łososia
  • 1/2 ogórka sałatkowego
  • 2/3 szkl. musztardy
  • 1/3 szkl. płynnego miodu
  • szczypta proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli wsyp do wysokiego naczynia. Wbij jajka. Dolej mleko. wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Odstaw je pod przykryciem na około 20 minut, aby mąka spęczniała.

  2. Zioła opłucz, osusz, odłóż trochę koperku do dekoracji. Pozostały koperek, natkę i tymianek grubo posiekaj. Dodaj do ciasta i dokładnie wymieszaj.

  3. Rozgrzej dużą patelnię. Cienko smaru ją olejem. Następnie wylewaj porcje przygotowanego ciasta. Równomiernie je rozprowadź. Usmaż 8 cienkich naleśników. Gotowe placki przełóż na ogrzany talerz.

  4. Ogórek oczyść, potnij w plasterki. Musztardę utrzyj z miodem. Przed podaniem naleśniki złóż w rożki. Na każdym połóż po kilka plasterków ogórka i plasterek łososia. Jako dodatek serwuj sos musztardowy. Udekoruj odłożonym koperkiem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń