Do góry

Zupy Przepis na:

Szybka pomidorowa.

Szybka pomidorowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 421

Dodano:

Odsłon: 103

Często gotuję razem z ryżem bo u mnie nie lubią abym osobno gotowała ryż.

Składniki

  • 2 dowolne kawałki mięsa z kością,
  • 1 szklanka ryżu,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżka majeranku,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 1 duża marchewka,
  • 3 ziela angielskie,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 koncentrat pomidorowy 160 g,
  • 3 łyżki zabielacza do kawy.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie i gotować do miękkości mięsa na kościach.

  2. Gdy mięso i marchew są już miękkie dodać ryż, doprawić do smaku ulubioną przyprawą, dodać ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ryżu.

  3. Następnie dodać majeranek oraz koncentrat pomidorowy, chwilę pogotować.

  4. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną natkę pietruszki oraz śmietankę do kawy, herbaty ( dałam go tylko dlatego że nie miałam śmietany ). Zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń