Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto można zrobić w 10 minut. Smakuje wyśmienicie. Z przepisu wychodzi wielka blacha ciasta. Polecam :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Dużą blachę o wym. 38/24 cm wykładamy papierem do pieczenia aż po brzegi. Ser: Masło topimy, pozostałe składniki przekładamy do miski, sypkie składniki przesiewamy. Miksujemy, na końcu wlewamy ostudzone masło. Miksujemy i odstawiamy na bok. Murzynek: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski, sypkie składniki przesiewamy. Miksujemy do połączenia składników. Do blachy wlewamy najpierw ser a potem powoli murzynek. Pieczemy w 170-180 st. C ustawienie góra dół ok. 50-60 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy murzynek jest upieczony. Pozostawiamy ok 10 minut w wyłączonym piekarniku. Następnie wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Smacznego :)