Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste babeczki
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88407
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11712
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1846
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88407
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11712
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1846
Składniki
Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sól i masło ubijamy mikserem na małych obrotach do uzyskania „piaskowej” konsystencji. Do sypkich składników dolewamy połowę mleka i miksujemy dalej. Dodajemy jajko, pozostałe mleko i aromat cytrynowy, miksujemy. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami lub formy silikonowej i wstawiamy do pieca na 20-25 min. Po upieczeniu przekładamy babeczki na kratkę do całkowitego wystygnięcia.