Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnoziarniste ciasto z dodatkiem śliwek do wykonania w ekspresowym tempie. Mocno aromatyczne oraz wilgotne.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Śliwki kroimy na pół i pozbywamy się pestek. Następnie kroimy jeszcze na pół.
W misce mieszamy suche składniki, w drugim naczyniu mokre. Dolewając porcjami mokre do suchych miksujemy do połączenia składników.
Przelewamy ciasto do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch układamy śliwki i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Sprawdzamy na koniec patyczkiem.