Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka z boczkiem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1950
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1950
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Szynkę natnij w kilku miejscach. Włóż tam plastry boczku i kawałki kurczaka. Wymieszaj 1/3 porcji wina z miodem, solą, pieprzem i natrzyj szynkę.
Obwiąż i pozostaw na noc. Polej olejem, włóż do brytfanki. Piecz 35 min w temp. 200°C. Zmniejsz temperaturę, podlej winem i piecz jeszcze 40 minut.
Porcje: 10, : 95 min., cena 2,90 zł, kalorie: 486 kcal.
Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej.Źródło: Bella Relaks