Do góry

Desery Przepis na:

Szynka z jajkiem w galarecie

Szynka z jajkiem w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11045

Dodano:

Odsłon: 10

Sprawdzony przepis na "Szynka z jajkiem w galarecie"

Składniki

  • kilka plasterków szynki konserwowej
  • mieszanka warzyw w słoiku (groszek
  • marchewka
  • kukurydza)
  • ok. 1 litra wywaru mięsnego lub warzywnego
  • 8-9 łyżeczek żelatyny
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • łyżka posiekanej natki pietruszki (ja dałam suszoną)
  • pieprz
  • ostra papryka
  • maggi
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 30 min • Porcja ok. 140 kcal • Koszt porcji ok. 1,30 zł • Przepis na 8-10 porcji

  2. Szynkę kroję w grubsze paseczki i układam w pojemniczkach (ja użyłam silikonowych foremek do pieczenia babeczek). Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w krążki. Warzywa odcedzam.

  3. Na przemian układam warzywa i krążki jajek. W wywarze rozpuszczam żelatynę, dodaję natkę, pieprz, paprykę, maggi do smaku według uznania, wlewam wywar do foremek. Odstawiam do zastygnięcia.

  4. Robię ją często i na różne okazje. Zawsze wszystkim bardzo smakuje. Beata Świątek z Krosna

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń