Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynkowe roladki

Szynkowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 4218

Dodano:

Odsłon: 12627

Doskonała przekąska na imprezy, delikatny serek z papryką otulony szynką.

Składniki

  • 10 plastrów szynki konserwowej
  • 1 serek homogenizowany
  • 2 ogórki konserwowe
  • ½ papryki czerwonej
  • Kilka pieczarek marynowanych
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka żelatyny
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Serek przekładamy do naczynia.

  2. 2. Ogórki drobno kroimy, przekładamy do naczynia.

  3. 3. Paprykę również drobno kroimy

  4. 4. Następnie tą samą czynność wykonujemy z pieczarkami.

  5. 5. Dodajemy majonez.

  6. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  7. 7. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody.

  8. 8. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy, chowamy do lodówki na 10 minut.

  9. 9. Rozkładamy folię aluminiową.
    10. Układamy na niej szynkę tak żeby nachodziła na siebie.

  10. 11. Wykładamy na środek farsz.

  11. 12. Zawijamy w roladę.

  12. 12. Zawijamy w roladę.
    13. Zawijamy folię.

  13. 14. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
    15. Po tym czasie odwijamy z foli i kroimy w plastry.
    16. Przekąska gotowa.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 grudnia 2018 Coś podobnego siostra serwowała wczoraj i szybko to zniknęło z talerzy ;)
Twoje przekąski chyba też szybko się rozeszły, bo są szybkie, proste i pyszne :D
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń