Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki oblane karmelem chyba każdy z nas pamięta ze szkolnego sklepiku. Także do dzieła ! W bardzo szybki sposób możemy sami je przyrządzić.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16659
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5388
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16659
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5388
Składniki
Do garnka przekładamy kajmak oraz połamaną na kostki czekoladę. Na małym ogniu cały czas mieszając gotujemy aż masa zacznie bulgotać.
Do szklanej miski dodajemy ryż a następnie przygotowaną masę. Wszystko razem mieszamy. Formujemy kulki zwilżonymi dłońmi. A następnie wkładamy do lodówki do zastygnięcia.