Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki oblane karmelem chyba każdy z nas pamięta ze szkolnego sklepiku. Także do dzieła ! W bardzo szybki sposób możemy sami je przyrządzić.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 661
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 109
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1242
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 661
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 109
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1242
Składniki
Do garnka przekładamy kajmak oraz połamaną na kostki czekoladę. Na małym ogniu cały czas mieszając gotujemy aż masa zacznie bulgotać.
Do szklanej miski dodajemy ryż a następnie przygotowaną masę. Wszystko razem mieszamy. Formujemy kulki zwilżonymi dłońmi. A następnie wkładamy do lodówki do zastygnięcia.