Do góry

Sałatki Przepis na:

Tabbouleh z kaszy jaglanej

Przepis dnia 2018-01-10
Tabbouleh z kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 146 Ocena: 1603

Dodano:

Odsłon: 6870

Aromatyczna sałatka wzorowana na libańskiej sałatce tabbouleh - tylko na bazie kaszy jaglanej. Do tego pomidorki, feta i granat oraz mnówsto ziół. Trzeba dobrze zacząć rok!

Składniki

  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 3 pomidory
  • dwie cebulki dymki wraz ze szczypiorkiem
  • pęczek natki
  • garść liści bazylii
  • garść liści mięty
  • 1 granat
  • 150 g sera feta
  • 5 łyżek oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprze do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przestudzić.

  2. Pomidorki pokroić w kostkę.
    Cebulki i zioła posiekać.
    Z granatu wyjąć pestki
    Fetę pokruszyć.

  3. Kaszę wymiesząc z pomidorkami, ziołami, granatem, oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem ( w razie potrzeby można też dodać więcej soku z cytryny). Na koniec dodać pokruszoną fetę i ponownie delikatnie zmieszać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń